Субота, 18-Травня-2024, 14:00
Сайт Криворізької Міської Організації КВПУ
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 19
Форма входа
Головна » 2009 » Грудень » 31 » З'явилися ознаки подолання кризи
20:50
З'явилися ознаки подолання кризи
Тепер декого навіть не доводиться агітувати за вступ до незалежної профспілки, адже трудівники на підприємствах бачать, хто насправді піклується про захист їхніх трудових прав і законних вимог. У 2009 році приблизно на 100 осіб зросли первинні організації ВАТ «Суха Балка» та ВАТ «Кривбасзалізрудком». Цього року підприємства по видобутку залізної руди перейшли на скорочений робочий тиждень, а от-же, на третину, а подекуди й  на половину знизилась і зарплата. Через це у травні на гірничо-видобувних підприємствах Кривбасу пройшли несанкціоновані акції протесту.
   На шахті «Гвардійська» під землею залишилася вагітна жінка, член незалежної профспілки гірників. Протестували також на шахтах імені Леніна та «Родіна» і в шахтобудівному управлінні. Результатом нашої боротьби стало повернення з 1 червня ВАТ «Кривбасзалізрудком» на 5-денний режим роботи.
   А от ВАТ «Суха Балка» в акціях участі не брав, і там адміністрація й досі лише обіцяє забезпечити колективу повну зайнятість, а він, як і раніше, працює чотири дні на тиждень, отримуючи за вимушений простій 2/3 тарифної ставки, тож і значно нижчу зарплату за місяць.
   2009 року розпочалося масове вивільнення непрофільних виробництв, що створює проблеми для кількох сотень членів нашої профспілки. Ми ставимо собі за мету домогтися, щоб навіть при зміні власника члени нашої профспілки залишалися на звичних робочих місцях. 
   За показниками діяльності гірничо-металургійної  галузі у ІІІ кварталі намітилися ознаки виходу її з кризи. Хочеться сподіватися, що у новому році справи підуть краще і негативні тенденції вдасться повністю переломити.
      Головне завдання профспілки у 2010-му – добитися наближення зарплати на підприємствах гірничо-металургійної галузі до середньоєвропейського рівня, якце передбачено Законом України «Про підвищення престижності шахтарської праці».
    Плануємо ми й збільшити чисельність нашої місцевої Конфедерації вільних профспілок. Цього року почала діяти незалежна профспілка у супермаркеті «Епіцентр». Це перша наша організація на підприємстві транснаціональної корпорації, що працює на території регіону у сфері обслуговування і торгівлі. 2010 року ми плануємо приділити серйозну увагу працівникам цього сектору економіки, бо вони не лише в Україні, а й у світі практично не охоплені профспілковим рухом. 


Юрій САМОЙЛОВ,
голова міської організації НПГУ
та Конфедерації вільних профспілок
України у м. Кривий Ріг
Переглядів: 488 | Додав: adymes | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поиск
Календарь
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзья сайта
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета



  • GISMETEO: Погода по г.Кривой Рог

    Copyright MyCorp © 2024 Сайт створено у системі uCoz