Субота, 18-Травня-2024, 09:44
Сайт Криворізької Міської Організації КВПУ
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 19
Форма входа
Головна » 2009 » Грудень » 6 » У Києві пройшла Рада НПГУ та КВПУ
07:27
У Києві пройшла Рада НПГУ та КВПУ
25-26 листопада у Києві відбулось засідання Ради Голів Незалежної профспілки гірників України та Ради Голів Конфедерації Вільних профспілок. Цього разу на засідання Ради НПГУ прибули представники профільних міністерств та фондів і учасники Ради змогли подискутувати, отримати відповіді на свої запитання.
Більше 100 представників НПГУ, що прибули на Раду, хоча й представляли різні області і різні підприємства, але говорили про спільні проблеми. Про все ті самі затримки по заробітних платах та соціальних відрахуваннях, причиною яких часто ставали «пробки» на територіальному рівні, радше ніж на державному. Говорили і про виконання закону «Про підвищення престижності шахтарської праці», на якому зараз дуже хоче зіграти пан Янукович, озброївшись магічними передвиборчими словами «шахтар», «вугілля», «Тимошенко».
Але як показала рада НПГУ, люди не потрапили на черговий передвиборчий кльов. Зі свого боку Михайло Волинець, виступаючи на відкритті і Ради НПГУ і Ради КВПУ наголосив, що закон виконується й буде виконуватись, а всі перешкоди, що створюють чиновники по містах та підприємствах профспілки будуть долати.
Також на Раді КВПУ та НПГУ додатково обговорили питання спрощеного порядку видачі актів на землю, який було нещодавно затверджено Кабінетом Міністрів України. Для Конфедерації це питання є вкрай важливим, як для профспілки, що наглядає за виконанням важливого для людей урядового рішення. А оскільки Михайло Волинець, аби закріпити позицію за вільними профспілками, ввійшов до складу колегії Державного комітету із земельних ресурсів, було прийнято рішення проводити головами регіональних та місцевих об’єднань роз’яснювальні заходи серед населення з тим, аби уникнути подальшої корупції з цього питання.
Варто також відмітити й ще одне важливе рішення, прийняте на раді КВПУ, а саме – політичну позицію Вільних профспілок. Адже ні для кого не секрет, що, нажаль, поза політикою в Україні опинитися складно. Але позитивний досвід закордонних профспілок у підтримці того чи іншого лідера \ партії і їх подальша політична та соціальна співпраця показали, що такий досвід має відкрито застосовуватись і в Україні. Відкрито, підкреслюємо ми, а не у тіні з вирішенням окремих кишенькових питань, як ми це бачимо на прикладі співпраці пострадянського профспілкового об’єднання та опозиційної політичної сили.
Тож на Раді КВПУ було вирішено у нинішній передвиборчій кампанії підтримати Прем’єр-міністра України, голову уряду – Юлію Тимошенко. Підтримка єдиного кандидата усією Конфедерацією, як заявив голова КВПУ Михайло Волинець, має бути не політичної грою, а продуманою співпрацею владних кіл та громадськості, аби у результаті цієї співпраці громадськість отримала найбільше користі й дивідендів у соціальній сфері, трудових та економічних відносинах.
Прес-служба КВПУ
Переглядів: 532 | Додав: adymes | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поиск
Календарь
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзья сайта
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета



  • GISMETEO: Погода по г.Кривой Рог

    Copyright MyCorp © 2024 Сайт створено у системі uCoz