Субота, 18-Травня-2024, 15:21
Сайт Криворізької Міської Організації КВПУ
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 19
Форма входа
Головна » 2010 » Січень » 7 » Що новий рік принесе шахтарям
07:16
Що новий рік принесе шахтарям
На запрошення міськкому Незалежної профспілки гірників України в Кривому Розі побував голова НПГУ і Конфедерації вільних профспілок, народний депутат України від БЮТ Михайло Волинець. В колишньому Палаці культури імені Богдана Хмельницького він поспілкувався з профспілковими активістами НПГУ з підприємств Кривбасу і просто гірниками, яких безпосередньо торкнувся Закон «Про підвищення престижності шахтарської праці».

Згадуючи народження Закону «Про підвищення престижності шахтарської праці», Михайло Волинець розповів, як у 2008 році разом з Юлією Тимошенко летів у літаку зі святкування Дня шахтаря у Луганську, як вони говорили про проблеми галузі і як Тимошенко тоді доручила йому підготувати закон, який суттєво покращив би становище людей цієї нелегкої, а почасти і ризикованої професії. Основа закону була готова вже за 2 доби. Згодом до роботи над ним долучилась народний депутат Наталя Королевська (БЮТ), було отримано його експертну оцінку, пройдено всі узгоджувальні процедури — і 2 вересня 2008 парламент вже проголосував цей закон остаточно.
Те, що в списку авторів закону першим значиться регіонал Віктор Турманов, було поступкою, необхідною для успішного голосування закону в сесійній залі різними політичними силами. І Волинцеві те байдуже, головне — завдяки впровадженню закону вже цього року 3 тисячі дітей шахтарів, і серед них чимала кількість криворіжців, вступили до вузів на пільгових умовах і вчаться за рахунок бюджету найрізноманітнішим обраним ними спеціальностям. Крім того, з 1-го січня нового року податок на заробітну плату шахтарів має бути зменшено до 10%, це ще десь 1 мільярд гривень, які залишаться в кишені шахтарів.
Пенсія шахтарів, які працюють на підземних роботах, складає тепер 85% від їхньої зарплати. Тим же шахтарям, що вийшли на пенсію до прийняття цього закону, з невеликої зарплати, але з великим стажем, вже з 1 листопада цього року Уряд віднайшов можливість збільшити пенсію на 225 гривень, що умовах кризи таки непогано. Загалом обсяг фінансування на реалізацію закону склав, як повідомив Михайло Волинець, 14 мільярдів гривень на рік.
Скориставшись нагодою, «Вісник» поцікавився у народного депутата, як він ставиться до законодавчої ініціативи народного депутата Олександра Вілкула (Партія регіонів) щодо встановлення почесного звання «Заслужений гірник України», який йому ніяк не вдається провести через парламент.
— Працюючи над законодавчим підвищенням престижності шахтарської праці, ми, до речі, в самому тексті закону передбачили, що він розповсюджується і на гірників, які добувають руду підземним способом. Що ж до ініціативи про встановлення окремого звання «Заслужений гірник», то це нормальна пропозиція, — сказав Волинець. — Але коли я пишу соціально значимі законопроекти, то йду з ними до лідерів фракцій, до депутатів, до всіх, кого це стосується, і починаю роз’яснювати необхідність їх прийняття. А якщо згадувати про законопроекти тільки під вибори на сторінках газет, то це не законотворчість, а піар. Я не знаю, чому законопроект Вілкула не прийнятий. Всі проекти, які писав я, стали законами.
 Ксенія УДОВИЧЕНКО. "Вестник Кривбасса".
Переглядів: 530 | Додав: adymes | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поиск
Календарь
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзья сайта
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета



  • GISMETEO: Погода по г.Кривой Рог

    Copyright MyCorp © 2024 Сайт створено у системі uCoz